Openingsconcert Cultuurraad
Naar goede gewoonte zet de Cultuurraad het jaar in met een feestelijk openingsconcert. Dit jaar gebeurt dit i.s.m. de Koninklijke Harmonie Verbroedering Vorselaar met gasttenor Zeno. Kaarten kan u in vvk verkrijgen bij taverne Cardijn, maar u kan ook de dag zelf aan de kassa terecht. We hopen u te mogen verwelkomen!

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Boeiende tentoonstelling
Een boeiende tentoonstelling vertelt het authentieke verhaal van Vorselaar tijdens de tweede wereldoorlog. U kan haar gratis bezoeken in het gemeentehuis t.e.m. vrijdag 9 januari 2015. Op weekdagen bent u welkom tijdens de openingsuren en in het weekend doorlopend van 10u tot 17u. Opgelet: tijdens de eindejaarsperiode is ook het gemeentehuis op bepaalde dagen gesloten. Hou hier rekening mee!

De tentoonstelling wordt mede gratis aangeboden door de dienst Erfgoed van de provincie Antwerpen en werd mede ontwikkeld door het Instituut voor Veteranen – NIOOO en de provincie Antwerpen en de vrijwilligers van de werkgroep.

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Strooiplan
In een aantal straten die wel in het strooiplan zitten, maar deel uitmaakten van de rioleringswerken, zal onze strooiploeg dit jaar geen zout strooien. Het eerste jaar na het aanleggen van een nieuw wegdek in beton, mag op deze plaatsen geen strooizout gebruikt worden. Wees daarom voorzichtig wanneer u deze zone inrijdt. Aan het doorgaand verkeer raden we aan om via Vispluk te rijden.

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01

Ophaalkalender IOK
De nieuwe afvalkalender van IOK is klaar en kan u downloaden via onze website. Als inwoner van Vorselaar ontving u deze kalender normaal gezien ook al in uw brievenbus. Contacteer onze milieudienst als dit niet het geval is.

Met de gratis app voor uw smartphone 'Recycle!' mist u geen enkele ophaling. U ontvangt alle info over de afvalinzamelingen aan de hand van een handige afvalkalender met herinneringen, sorteerinfo en een overzicht van de inzamelpunten in uw buurt. 'Recycle!' is beschikbaar voor Android en Apple.

> Info: milieu@vorselaar.be, 014 50 71 29

Inschrijven voor middelgrote sociale woningen
Kleine Landeigendom Zuiderkempen zal op 17 februari 2015 om 10u een kandidatenregister openen voor middelgrote woningen en appartementen. De verkoop van 'Villa Janssens' in Hulshout is de directe aanleiding om het register nu te openen. Het register blijft gelden voor toekomstige sociale woonprojecten waarin KLZ middelgrote woningen of appartementen zal aanbieden in haar ganse werkingsgebied.

> Info: www.klz.be, 014 54 41 83

OffOn.be: tips voor energiebesparing
Samen kunnen we heel wat energie besparen. Via deze flash maken wij u warm om wat meer 'unplugged' te leven. De laders van uw elektrische tandenborstel, uw gsm of uw laptop trekt u best uit wanneer u ze niet nodig hebt. Ze verbruiken meer dan u denkt!

> Info: www.OffOn.be

Herkennen van vals geld
Omdat er tijdens de feestdagen vaak meer cash geld in omloop is, geeft de Nationale Bank enkele tips om vals geld te herkennen. In de eurobankbiljetten zijn verschillende echtheidskenmerken verwerkt. Met behulp daarvan kan u in een oogopslag een echt bankbiljet herkennen.
- VOEL de verhoogde druk: door het drukprocedé voelen de bankbiljetten bijzonder aan.
- KIJK naar het bankbiljet en hou het tegen het licht: het watermerk, de veiligheidsdraad en het doorzichtcijfer worden zichtbaar aan de voor- én achterzijde.
- KANTEL het biljet: aan de voorzijde ziet u de verspringende afbeelding in het hologram. Aan de achterzijde ziet u de glanzende band (€5, €10, €20) of het van kleur veranderende waardecijfer (€50, €100, €200, €500).
Controleer altijd meerdere kenmerken. Het kost maar een paar seconden om een bankbiljet te controleren. U hoeft alleen maar te voelen, kijken en kantelen.